Söndagen den 3 augusti firades tivolits 75-årsdag med uppträdande av operasångaren Nikolai Gedda på Stora scen. Per Osbeck anställdes som kamrer, Ove Hahn som artistchef och Olle Eklund som reklamchef. Ingenjör Thure Rengman fick ansvara för Blå Tåget och mycket av innehållet i Lustiga Huset fram tills dess att han slutade vid 73 års ålder.
Det här året gick det rekord dåligt för Gröna Lund. Den nya unga kamrern Per Osbeck la senare på styrelsemötet den 24 november fram ett PM där han föreslog en rad åtgärder för att förhindra konkurs: Kostnadsbesparande åtgärder, intäktsökande åtgärder, kontrollåtgärder och kontorsorganisatoriska åtgärder.
Det resulterade bland annat i att alla inköp skulle ske centralt av Osbeck, Åke Pettersson och restaurangchefen. Åke Pettersson skulle inventera förråden. Teatern vid entrén skulle hyras ut. Entrérestaurangen och baren skulle göras om till grillbar. Frågan om de kostandsslukande Bellmanspelen skulle bordläggas för att se om några andra nöjesetablissemang på Djurgården kunde hjälpa till. Man undersökte om att minska polisbevakningen, om att köpa in färdiga bakverk i stället för att ha eget bageri. Hur de kunde öka försäljningen av hamburgare, våfflor, och glasspinnar.
Personalchefen Widström skulle få i uppdrag att skärpa nykterhetskontrollen när tivolit öppnade. Per Osbeck själv skulle komma med förslag på att lägga om bokföring och dagskassan så att den kunde kontrolleras bättre. Slutligen skulle en omprövning av brandförsäkringen göras. Osbeck lade fram en kostnadskalkyl som pekade på att man behövde låna 200 000 kronor under våren 1959. Åtgärderna visade sig hjälpa och parken undvek konkurs.
Tea Olander, som sålt våfflor på Gröna Lund i 51 år sedan 1907, hyllades av tivolit. Likaså fick även övermontör Gösta Löfgren som skruvat glödlampor i 45 år och den 80-åriga programchefen Åke Sundborgen medalj av Gröna Lund när alla anställda firade tivolits 75-årsdag den 4 augusti med en middag inne på Tyrol.
Med stadsmissionens hjälp bjöds 800 fattigpensionärer in till tivolit en tisdageftermiddag i juni för att ”vända upp och ner på nöjesfältet” och åka karusell. Allt var gratis för dem utom kaffehjulet där några vann burkar med kaffe. Inne på Tyrol bjöds de på kaffe och musikunderhållning. Det hela blev väldigt uppskattat och man hoppades att det skulle arrangeras igen.
Operasångerskan Birgit Nilsson uppträdde på Stora scen. På cabaret Pigalle kostade det 1.50 kronor att se naket då de fem kvinnorna i Petit Parisenne som bar artistnamn som Lou-Lou och Cho-Cho visade upp sig.
Kvinnorna var inte som många trodde fransyskor utan tyskor som arbetade på nakenställen i Tyskland under vinterhalvåret. De sa att det var nöjda med att jobba på Gröna Lund som stängde klockan 24 så de slapp arbeta hela natten som i Tyskland. Lokalen som numera är klädförråd tog 50 personer och den 17 minuter långa showen kördes nonstop hela kvällen.
Tredje förluståret på rad trots att parken hade 800 000 besökare. Tivolit var slitet och i behov av upprustning och nya attraktioner. Man skyllde det på en regnig sommar och få nyheter. En teori till tappet på besökare var att den arbetsfria lördagen som införts gjort att folk stannade hemma eller planerade andra saker under dagen istället.