Utsiktstornet hade premiär (senare ombyggt till Fritt Fall). När tornet kom och ritningarna lämnades in till stadsbyggnadskontoret ritades också gondolen som skulle rotera upp längts tornet. Instruktionen från John Lindgren var: ”Säg för helvete inte att det är ett torn, säg att det är en mast”. De var rädd att få ett nej då Kaknästornet byggdes vid samma tidpunkt.
En vecka innan kommunalvalet i september 1966 la det socialdemokratiska finansborgarrådet Hjalmar Mehr fram ett förlag på att Stockholms stad skulle ta över Gröna Lund som skulle bli ett kommunalt tivoli. Detta i och med att Stockholms stad köpt mark av staten i tivolits närhet. Hjalmar Mehr hade haft inledande samtal med John Lindgren. Han hade inga siffror eller tidsplan att redovisa men planer och skisser hade han.
Oppositionen var inte imponerad utan menade att behovet av bostäder var större och viktigare än nöjen. Hjalmar Mehr förlorade valet en vecka senare och det blev inget av hans planer.
Snöoväder vid vårpremiären i april ledde till att marknadsavdelningen annonserade i tidningen att de som kom på skidor fick fri entré. Bara några få kom med skidor, men trots det hade drygt 1000 blåfrusna gäster släppts in i parken under första timmen.
Gröna Lund la 500 000 kronor på att köpa in ett eget pariserhjul i stället för det parken hyrt sedan 1961. Tivolits första stålbana Radar öppnade denna säsong och lyckades locka 420 000 personer första året. Landshövdingen Allan Nordenstam fick äran att inviga banan.
Nytt för året var också att Radar tilläts att gå även när det var uppträdanden på Stora Scen. Tidigare år hade attraktioner stängts ner närmast scen, men eftersom den nya banan var mycket tystare än den gamla hade tivolit inte råd att låta den stå still under uppträdanden.
Det här året började tivolit även göra affischer för enskilda artistuppträdanden på Stora Scen som Josh White och Spencer Davies Group. Det var reklammannen Bengt Nyström som tecknat dessa karakteristiska affischer. Några år senare skulle Nils Sture Jansson ta över och utveckla stilen så att konsertaffischerna blev synonyma med sommarstockholms största musikscen.
Popsångaren Donovan kom till Gröna Lund för att uppträda men blev så förskräckt över hur stor Stora Scen var, att han åkte till en vän på Kungsholmen. När han väl kom tillbaka samma kväll fick han uppträdda på Lilla Scen i stället.
Då programchefen Ove Hahn var en stor jazzfantast satsades det också detta året på att lyfta jazzmusiken på tivolit som började komma lite i skymundan för den växande popmusiken. Inne på Dans In fick radion spela in jazzkvällar vilket anordnades varje måndag med olika artister och Lasse O ´Månsson som spelade jazz mellan uppträdandena. Måndagar valdes just för att de flesta musiker var lediga den dagen. Starten var dyster med 18 besökare men allt eftersom antalet besökare ökade så fylldes lokalen med 250 personer efter ett par veckor.
Det här året förändrades verksamheten inne på Pigalle. På kvällarna körde man striptease och på helgerna visades barnteater i byggnaden.
Om det gick att ta över det skräpiga området nere vid vattnet fanns planer på att bygga en ”musicalhall” där artister kunde uppträda i lugn och ro.
Tivolit hade 1 400 000 besökare under året. Den största publiken på 18 år. Även det nya utsiktstornet med plats för 60 personer i gondolen gick bra och hade 20 000 besökare sin första säsong.