Skyskrapan som egentligen hette ”Sky Rocket ” hade premiär på världsutställningen i Chicago hösten 1934. Senare 1935 fanns det flera exemplar i USA och Canada som även importerades till Tyskland av resande showmen där. Ett exemplar fanns med på en marknad i Bremen och mycket tyder på att just denna karusell kom till Gröna Lund 1936. Den var importerad från en okänd tillverkare i Los Angeles av amerikanen John M. Friedle som emigrerat till Tyskland 1929. Han försörjde sig på att importera amerikanska åkattraktioner och resa runt med egna karuseller på olika marknader.
Det här är var kanske en av de mest farliga konstruktioner inom karusellvärlden. Den bestod av två gondoler i aluminium med plats för åtta passagerare utan något skyddande tak, där de åkande endast satt fast med ett läderbälte. Gondolerna hängde som pendlar i änden på varsitt stålrör på en vertikal axel och allt hölls ihop av en stödjande stålställning. Den liknade lite en gungställning på en lekplats. När attraktionen sattes i gång började gondolerna svänga fram och tillbaka oberoende av varandra och till slut blev svängningen så stark att gondolerna slog runt axeln och gjorde en ”loop-the-loop”.
Från början hade Gröna Lunds direktör Gustav Nilsson varit rädd för att folk skulle bli avskräckta av attraktionen som nådde tolv meters höjd när den var som högst. Han lekte också med tanken på att behöva betala besökare för att åka den, men det visade sig inte vara något att oroa sig för. Folk betalade mer än gärna för att åka Skyskrapan.
Men redan första säsongen 1936 svimmade en kvinna under åkturen och det hela ledde till en polisanmälan. Men ett par dagar efter olyckan konstaterades det att hon inte fått några skador så det talades inte längre om att det var ett olycksfall. Även polisens uttalande: ”Vad hade hon på galejan att göra” och att hon borde vetat att hon inte tålde sensationer av det här slaget, verkar minst sagt märkligt.
Attraktionen besiktigades även och det konstaterades att det var en solid konstruktion som inte kunde betraktas som livsfarlig. Ganska kort därefter föll trots allt en kvinna ur och skadades lindrigt. Året därpå, i maj månad, brast ett stag inne vid axeln innan maskinen sattes i gång och åtta personer riskerade att skadas då en gondol föll ned på marken. Fallet var bara en decimeter högt och som tur var så skadades ingen.
Lördagen 7 augusti 1943 var det dessvärre dags igen. En olycka skedde när gungan var på väg nedåt. Staget brast när den hängde upp och ned men lyckligtvis vände gondolen i luften innan den slog ner i marken med en smäll som hördes över hela tivolit. Rustbädden som karusellen stod på splittrades men själva gondolen höll. Fem personer skadades svårt och fördes till sjukhus med hjärnskakning och brutna ryggkotor. Nu insåg Gröna Lund att karusellen var livsfarlig och den såldes till en skrothandlare.