Nyckelhändelser

Operasolisterna firade 10-årsjubileum på Stora Scen och den stora stjärnan Jussi Björling var en av de medverkande. Detta skulle visa sig bli den världsberömda tenorens sista uppträdande på tivolit efter att ha uppträtt i 26 år.

Nyheter

Gröna Lund hade två teaternyheter detta år. Den gamla teaterbyggnaden vid entrén fick nytt namn, Arenateater, och i den gamla tivoliteatern som i dag är klädförråd startade man upp cabaret Pigalle där publiken kunde se äkta fransk striptease.

Karusellen Mambo var årets attraktionsnyhet tillsammans med Hurricane och Round up. I Barnens Lund bakom Bellmansro och framför Bellmanshuset kunde barnen åka miniracerbilarna detta år i och med att minigolfbanan togs bort som funnits på platsen sedan 1934.

Ett urval av underhållning

Bruno Stella och hans showband underhöll inne på Tyrol. Lasse Lönndahl sände sitt radioprogram ”Lasse på Grönan” med olika artister i direktsändning på tisdagarna under sommaren. På Stora Scen arrangerades även en boxningsuppvisning med Floyd Patterson.

Fakta

Parken öppnade klockan 19 på vardagarna innan sommarlovet och entrén var 50 kronor före klockan 21. På måndagar var parken stängd. På söndagar öppnades parken klockan 13. Annars tog man 50 öre i entré mellan klockan 13-18, vilket senare höjdes till en krona.