Nyckelhändelser

Louis Armstrong satte publikrekord på Stora Scen med 35 000 personer under de tre dagar han uppträdde där. Han var del av en stor kostsam satsning på jazz och soulstjärnor som uppträdde denna säsong, men som också drog mycket folk.

Nyheter

Tonårsstället Jump In hade premiär den 20 april. Konstnären Nisse Skoog ansvarade för dekorationerna. En vägg hade ett konstverk av hopfogade bildelar. Chef för stället blev Hasse Wallman. Monica Zetterlund invigde med att slänga en flaska Gravensteiner i golvet. Det behövdes två försök innan den sprack och hon skar sig i handen. Sen var det hon och Lenne and his Falcons som delade på att uppträda denna första kväll.

Entrén till Jump In kostade fyra kronor och det rymdes 400 personer. Om någon ville lämna stället för att hämta lite luft så fick man en stämpel på handen. När besökarna skulle gå in igen fick de hålla handen under en lampa med ultraviolett ljus så att kontrollmärket lystes upp. Det här var något helt nytt som folk inte hade sett förut.

Ett urval av underhållning

Hasse och Tage körde sin första revy vid namn Gröna Hund på Teatern. Strippan Lilo uppträdde med sin häst inne på Pigalle.

Mike Landon, som gjorde rollen som Little Joe i den omåttligt populära tv-serien Bröderna Cartwright, uppträdde på Stora Scen.

Fakta

Gröna Lund hade 700 anställda under säsongen och det ska ha kostat 8000 kronor i timmen att hålla öppet.