Nyckelhändelser

John Lindgren Sr berättade i Aftonbladet den 25 augusti 1974 att familjens motto var: ”Att ge så många som möjligt så mycket nöje som möjligt för så liten peng som möjligt”.

Karikatyrtecknaren Al Bergström gjorde sin sista säsong på Gröna Lund efter att ha tecknat av tusentals besökare sedan han inledde sin karriär på tivolit 1931.

Nyheter

På attraktionsfronten fick publiken stifta bekantskap med Calypso och Häxgungan – den flygande gondolen – där åkande själva fick ge gondolen fart.

Ett urval av underhållning

Det här året kom många stora rockband till Gröna Lund. Bland de första var det engelska Uriah Heep. Sångaren David Byron var märkbart berusad när han sprang in på scen, gick ner på knä och gled ner i det blomsterfyllda orkesterdiket.

Inne på Pigalle bjöds publiken på Trollkaren Gurdis trix men huvudakten var en nakenboxningsmatch mellan stripporna Laila af Stockholm och Marie la Belle, senare under artistnamnet Blodiga Marie. De körde tre ronder och den som blev golvad fick ta av sig trosorna. Idén med nakenboxning hade promotorn Ingham lånat från Bakkens nöjesfält utanför Köpenhamn där man också hade boxning. Det kostade tolv kronor att se spektaklet. Premiärföreställningen sågs av ett 30-tal personer, så någon dundrande succé var det inte.

Fakta

Berg- och dalbanan Radar hade 500 000 åkare denna säsong.