Nyckelhändelser

En svår och onödig olycka inträffade en kväll i början av juni på Go-kartbanan. Några vaktmästare, som hade lite tråkigt för att det var lite folk i parken, beslöt sig för att utmana varandra genom att gå armgång på en av de böjda limträbalkarna som höll uppe taket. Det slutade med att en av killarna inte orkade hålla sig kvar och föll från fyra meters höjd rätt ner på den stålbelagda banan och skadade sig svårt.

Nyheter

Den stora nyheten för året var Forsbanan som snabbt fick panikersätta Jet Star II. Tyvärr blev den inte så populär eftersom de åkande blev ordentligt blöta. Den invigdes av Ninni Lindgren och finansborgarrådet John-Olle Persson.

Ett urval av underhållning

Jazzlegenden Ella Fitzgerald uppträdde på Gröna Lund för första gången tillsammans gitarristen Joe Pass och Paul Smith trio. Det var snöblandat regn och tre grader i luften. Publiken på 3000 personer var klädda i Mockapälsar och vantar. Det var så kallt att tivolit hyrde gasdrivna element som sattes upp runt henne som en mur för att hon åtminstone skulle få lite värme.

Mer Jazz kunde publiken lyssna på när Ronnie Gardiner uppträdde med sin orkester på den lilla utomhusscenen vid Siesta hela sommaren. På Stora Scen gick det även att se mjölkkarnevalen som firade 10-årsjubileum. Det var en ungdomsidrottstävling i friidrott sponsrat av mejerier på Stockholms stadion i samarbete med Gröna Lund. Förutom uppträdanden delades det även ut milkshakes i parken.

Fakta

Gröna Lund hade 1 400 000 besökare. Den största besökssiffran på 18 år.