Det här året drabbades tivolit av tre bränder. Den första var en liten brand i september i Bellmansro. En vecka senare brann snickarverkstaden ned natten till den 9 september då Gröna Lund hade sin årliga personalfest inne på Tyrol. En berusad personalchef i indianskrud försökte dirigera brandkåren. Dagen efter var längan med snickarverkstaden helt nedbrunnen.
Några undrade nog om det skulle gå att hyra ut parken den tionde då Stockholms arbetarkommun hyrt tivolit? Men det gick bra och fem dagar före valet höll Olof Palme ett tal från Stora Scen inför 15 000 personer.
Senare i november brann hela Lustiga Huset ned. Det skulle ta två år innan den kunde återuppbyggas. Även berg- och dalbanan Jetline beställdes detta år. Den skulle komma att kosta 28 miljoner kronor. Man menade att Lustiga Husets återuppbyggnad och den nya berg- och dalbanan skulle säkra en utökad publiktillströmning och Gröna Lunds överlevnad.
Den populära karusellen Hully Gully hade premiär som ersättare för Hoppsan. Även Hackeland byggdes upp, ett lekland för de minsta barnen med klätterställning och rutschkanor ovanpå radiobilbanan.
En unik dataskjutbanan introducerades på tivolit detta år. En dataskärm som satt ovanför huvudet på skyttarna visade resultatet direkt, samtidigt som tävlande fick instruktioner på bästa sättet att skjuta.
Alla som sett OS-invigningen i Los Angeles året innan hade också sett The Rocket man som flög med sitt jetpack, the American Flying Belt, över arenan. Gröna Lund hade som första land i Europa tagit hit stuntmannen Kinnie Gibson så att han kunde flyga från Stora Scen den 11 augusti klockan 19. Den som ville kunde även bli delägare i Rocket Viking KB som bjöd ut 50 andelar till försäljning.
Gröna Lund hade ingen nytta av jetpacket efter att Gibson återvänt till USA så de sålde det till honom. Den här uppvisningen var bara ett av de uppträdanden som hölls på Gröna Lund den 11 augusti som en del av av kampanjen mot löntagarfonder, där överskottet från dagen gick till annonser mot löntagarfonder.