Nyckelhändelser

Det anordnades en gala för Bosnien. Entréavgiftet på 35 kronor gick denna dag oavkortat till vad som kallades ”kultursamling Bosnien” där pengarna skänktes till Bosnien-Hjälpen. Bland artisterna som uppträdde fanns Marie Bergman, Peter Johanesson band, Gycklargruppen, Ali Hussein, Richard Herrey, Kim Anderzon, Ahmadu Jarr (Tityos pappa) Fredrik Norén Band och Jan Johansen.

Ett snöoväder stängde Gröna Lund den 28 april. Det här året hölls alla konserter utom två på Gamla Scen istället för på Stora Scen. Tivolit började även med att införa Gröna Kortet så att besökare kunde gå på alla konserter för ett pris på 75 kronor. ”Se alla artister för 75 kr! ” stod det i reklamen.

Familjen Lindgren reste en minnessten över John Lindgren Jr nere vid vattnet och under vintern börjar de förbereda för nästa års attraktionsnyhet Pop-Expressen. Det här året marknadsfördes det också att gästerna kunde fira midsommar i parken med sill, nubbe färskpotatis och styrdans. Ett firande som fortsatte varje midsommar i parken fram till 2005.

Nyheter

Årets nyhet var attraktionen Energy som invigdes under pompa och ståt av Gröna Lunds vd, som drog av presenningen och presenterade den för pressen och besökarna.

Restaurangkedjan O´Learys tog över Tivolibar för att driva den som en sportpub. Den då numera pensionerade attraktionschefen Åke Pettersson lät plocka fram den gamla Krinolinen ur ett förråd och man prövade att bygga ihop den. Dock gick det aldrig att få ihop den så att den startade.

Ett urval av underhållning

Första uppträdandet på Gröna Lund för Nina Persson och The Cardigans.

Fakta

Entrépriset till parken var 40 kronor. Två skift med 110 personer i varje höll Gröna Lund öppet under säsongen. Dessutom fanns 100 personer anställda av parkens hyresgäster i främst olika spel. Den fastanställda personalstyrkan som arbetade året runt var 50 stycken.