Nyckelhändelser

Dansbanan ersattes av ett lekland och dansen skulle återkomma först 2005. Dansen var inte så populär och på slutet beskrevs den föraktfullt som ”pensionärsdisco”.

På 113-årsdagen den 3 augusti var det fri entré och på Gamla Scen uppträdde Sickan Carlsson, Anna-Lisa Ericson, Tjaden Hellström och Tivoli Happy Jazz Band.

Nyheter

Tonåringarnas favorit Pop-Expressen hade premiär på Gröna Lund. Den tyska mobila berg- och dalbanan Thriller sattes upp på parkeringen denna sommar och fler än 200 000 åkte den.

Det byggdes upp en utslagsplats för golf där Bläckfisken står i dag i samarbete med Toyota där tävlande kunde vinna en bil. Hole in One som den kallades användes även som en 5-kampsgren. Genom att slå golfbollen ut mot en ponton ute i vattnet kunde tävlande få olika poäng beroende vart bollen landade. Hole in one gav naturligtvis mest poäng.

Ett urval av underhållning

Som på den gamla tiden uppträdde varietéartister på Stora Scen igen. Chia körde ett hula-hoppnummer med rockringar, akrobaterna Juravels gjorde ett räcknummer men det stora dragplåstret var kanondrottningen Jennifer Smith den 1- 28 juli. Hennes gage var 750 dollar per dag och hon lät sig skjutas ut ur en kanon framför scen 17 gånger per vecka. Något liknande hade inte setts på tivolit sedan 1964.