Nyckelhändelser

Reklambilden med det nakna paret kom upp på gaveln till Lustiga huset. Stora Scen fick en översyn och nya fästen gjorde det möjligt att hänga ljus och högtalare från taket. Staffan Littmarck tog över från Ove Hahn som programchef denna säsong efter att ha gått dubbelt med honom året innan. Staffan fortsatte på den posten till 2003.

Anders Bergén avgick som vd för Gröna Lund för att i stället bli vd för vattenfestivalen i Stockholm. Som efterträdare till honom klev Ulf Larsson upp på posten som vd. Det var första gången som företaget fick en vd som inte tillhörde familjen. En ny person i familjen Lindgren klev dock upp på posten som vice vd: John-John Lindgren. Han hade börjat sin bana som teknisk assistent till attraktionschefen Peter Osbeck 1994. Kvar fanns dock fortfarande Styrelsens ordförande Sture Palmgren.

Ulf Larsson blev en väldigt uppskattad vd och under hans ledarskap fick parken flera nya attraktioner. Den årliga vårmiddagen som Gröna Lund arrangerade inne på Tyrol sedan början på 1920-talet var en tillställning enbart för män. Nu ansåg ledningen för tivolit, inte utan en diskussion, att tiden var mogen för att även kvinnor skulle bjudas in. Så Sture Palmgren fick uppdraget att under middagen berätta nyheten för de församlade männen att detta var sista året som enbart män skulle bjudas. Några få blev upprörda men på det hela togs nyheten emot väl och de flesta insåg att det var lite väl otidsenligt att inte bjuda bägge könen.

Redan året därpå och för alla framtida vårmiddagar skulle män såväl som kvinnor bjudas.

Nyheter

Kättingflygaren hade premiär på den gamla isbrytarkajen och den nya attraktionen Volten ersätte Energy detta år.

Ett urval av underhållning

Konserten med E-Type den 26 juni kunde inte bara ses live på plats utan även på internet (www.torget.se). Detta måste nog vara första gången publiken kunden se en livestream från tivolit via internet.