Nyckelhändelser

Brasilianska gycklargruppen Up Leon uppträdde för första gången på tivolit och Gröna Lund startade rockklubben Müller inne på Teatern i en ungdomssatsning där olika svenska band och artister fick uppträda.

Det här året började Gröna Lund driva Teatern vid entrén i egen regi. Nye vd:n Ulf Larsson var väldigt engagerad i att ha jazz, pop och rock på Teatern. Ett projekt som gav mycket publicitet men som inte bar sig ekonomiskt. Dock var det en ren marknadsföringssuccé då konserterna sändes live i Radio Stockholm.

Ulf Larsson bytte namn på sitt visitkort till Ulf S Larsson. Han hade nämligen blivit uppringd av komikern Ulf Larsson ”Hej du heter ju också Ulf Larsson! Det är inte så att du har fått några av mina gig? Kan jag ha missat några gig då de har ringt dig istället?”.

Nyheter

Det gamla utsiktstornet konverterades till Fritt Fall där åkande föll 80 meter på två och en halv sekunder. På restaurangsidan togs konsulten Robert Mesterton in för att förbättra ekonomin i det skuldtyngda restaurangbolaget som drevs av William Lindgren. Mesterton skulle återkomma senare i Gröna Lunds historia.

Ett urval av underhållning

Putte Wickman som spelat många gånger på Gröna Lund genom åren uppträdde den 4 september inne på Teatern. Det var så få köpta biljetter på grund av dålig annonsering att Gröna Lund plockade in lite egna medarbetare så att det tillslut stod elva personer i publiken.