Nyckelhändelser

Detta år skapades Parks and Resorts Scandinavia (bestående av Kolmården och Vildmarkshotellet) av några riskkapitalister som köpt besöksmålen. De närmaste åren skulle denna koncern påverka Gröna Lunds historia dramatiskt.

Familjen Lindgren började oroa sig för Gröna Lunds framtid igen. Europeiska parker och zoon uppmärksammades av stora utländska nöjesparkskedjor som Merlin, Six Flags och spanska Parques Reunidos och många uppköp och övertaganden gjordes på kontinenten.

”Antingen sitter vi stilla på kammaren och hoppas att det inte händer eller så försöker vi förbigå det här och skapa ett nordiskt alternativ genom att gå med i Parks and Resorts” resonerade familjen Lindgren.

På midsommarafton detta år höll det på att inträffa en riktig olycka. Ett av flyttblocken som höll upp pontonen som Bläckfisken stod på sprack och hela pontonen började luta. Stockholms hamn och brandförsvaret lyckades tillslut ordna problemet.

Nyheter

Barnattraktionen Lilla Fritt Fall hade premiär på den plats där Twister står i dag.

Ett urval av underhållning

Bloodhound Gangs konsert var kanske en av de mest stökiga uppträdandena som varit på Gröna Lunds Stora Scen. Bandet spelade i princip två låtar och sen blev det kaos när folk togs upp på scen som utmanades att klä av sig till underkläderna. Som tack fick man en ”Hooray for Boobies” t-shirt.

Mitt under uppträdandet frågade bassisten publiken vem som ville åka Fritt Fall med honom, varpå han hängde av sig basen och åkte attraktionen medan bandet fortsatte att spela.