Nyckelhändelser

I brist på nya attraktioner var det enda nya som mötte publiken en renovering av Lilla Pariserhjulet och att gamla scen byggdes om för att golvet skulle sänkas till barnpublikens nivå. Även Go-kart banan hade fräschats upp med nya fondmålningar signerade Joakim Hansén.

Utöver det byggdes en skärm för tidtagning så att attraktionen kunde fungera som 5-kampsgren. För att marknadsföra satsningen på konserterna på de olika scenerna och Teatern gjordes en cd-skiva med låtar från flera av artisterna. Gröna Lunds nya affischkonstnär blev Kristian Russell efter att Nils Sture Jansson som gjort alla affischer sedan 1972 gått i pension.

Nyheter

Attraktionen Volten hade tagits bort detta år eftersom parken förberedde för att bygga Vilda Musens station på dess plats.

Ett urval av underhållning

Bo Kaspers Orkester tillbaka på scen blev en riktigt familjefest med Bo Kasper som trivselminister. Han fick publiken att sjunga med i Nacka Skoglunds gamla fotbolls-heja-låt ” Vi hänger med” och vissla slingan i Monty Pythons ”Bright side of life”.

Fakta

Gröna Kortet som gav fri entré hela säsongen höjdes från 100 till 200 kronor. Motiveringen var att parken måste ha råd med barnsatsningen såväl som alla konserter. Gröna Lund hade 1 200 000 besökare.