Nyckelhändelser

Robert Mesterton var oerhört nöjd med Sven-Ingvars krogshow på Tyrol året innan och det här året ville han se bandet på Stora Scen. Programchefen Staffan Littmarck tyckte att det var en rolig tanke, men menade att han inte hade råd utifrån sin budget. De skulle bli alldeles för dyra. 2002 slutade Staffan Littmarck och Gröna Lund stod nu för första gången utan en programchef.

Inför att Gröna Lund firade 120 år gav Gröna Lund ut boken ”Folkets Gröna Lund på Kungl. Djurgården”. Författare var Andreas Theve, Mas Wickman och Ove Hahn.

Nyheter

Vilda Musen, en ny berg- och dalbana, hade premiär. Namnet på den nya attraktion väckte en viss munterhet när den presenterades. Attraktionschefen fick berätta om ursprunget till namnet och förklara att det inte alls var något sexistiskt utan hade sitt ursprung i hur mekaniska leksaksdjur på 30-talet rörde sig.

Vilda Musens spår löpte in i Jetlines konstruktion, så bägge banorna blev väldigt sammanflätade. I reklamkampanjen kunde man läsa på affischerna ”Skansen har sömniga lemuren – Vi har Vilda Musen”.

Sagboksfigurerna Pettsson & Findus öppnade upp sin värld i bottenvåningen på Mjölnargården.

Ett urval av underhållning

Bob Hund ute på sin miniturné som omfattade Oslo, Stockholm, Göteborg och Lund drog nästan lika mycket folk som Carola gjort tidigare på säsongen. På en direkt fråga till publiken från sångaren Thomas Öberg om vilka som såg bandet för första gången räckte tre fjärdedelar upp handen.