Nyckelhändelser

När säsongen närmade sig sitt slut släppes nyheten att Robert Mesterton skulle sluta som vd och ersättas av Charlie Eldh som jobbat som regiondirektör för Hilton Hotels. Charlie Eldh var den vd som kom att jobba kortast tid på tivolit.

Det här året fick Gröna Lund en ny programchef vid namn Kenny Matsson. Något han var med att ta fram var ”Sköna Grönan ”på Lilla Scen. Det var artister som framförde fyra till fem låtar tillsammans med husbandet som stod för underhållningen innan och efter huvudartistens uppträdande. Idén var att publiken skulle känna sig som hemma och se musikuppträdandet på Lilla Scen som var möblerad med soffgrupper. Något liknande artistuppträdande hade man inte sett förut på Gröna Lund.

Dansbanan kom tillbaka som dansbana detta år efter att ha hyst lekland och annat under 13 år. Det hölls också ett programsamråd om parkeringen men ärendet fick vila tills arbetet återupptogs 2009 med att förvandla parkeringen till ett nöjesfält.

Nyheter

Barnattraktionen Kuling hade premiär på Lilla Området där Tekopparna står i dag.

Det här året försökte tivolit också att starta en julmarknad på området. Det blev aldrig någon succé och efter fyra år fick projektet läggas ner. Det gick helt enkelt inte att konkurrera med Skansen och julmarknaden i Gamla stan. Snöbristen dessa år kanske också gjorde sitt.

Ett urval av underhållning

När Operan i Stockholm satte upp baletten Pippi Långstrump körde Gröna Lund barnföreställningen Pippi under olika datum april-juli på Lilla Scen.