Nyckelhändelser

Gröna Lund firade 130 år. Det här året övergick Jan Roy till att bli koncernchef för Parks and Resorts och Magnus Widell, vd på Seglarhotellet i Sandhamn, blev Gröna Lunds nya vd. Johan och Mattias hade träffat honom på en studieresa i USA och hållit kontakten.

Den nya vd:n tog i sin tur i Fredrik Fjällström som ny chef för food and beverages.

I pressreleasen i februari sa Magnus Widell att ”Både i hotellbranschen och upplevelsebranschen handlar det om att trolla bort verkligheten. Det handlar också om service och närhet till gästen. Jag vill vara närvarande i driften och själv möta medarbetare och gäster. Det är det jag kommer ifrån”.

Gröna Lund öppnade upp en extra helg till detta år och In Flames fick avsluta konsertsäsongen den 27 september som ett av det senaste uppträdandena tivolit haft i modern tid. Det enda som påminde om sommar denna kväll var gitarristernas shorts. Konserten avslutades med ett präktigt och vackert fyrverkeri. Problemet sa en i bandet, var att hela scenen luktade ruttet ägg efteråt.

Nyheter

Den 120 meter höga attraktionen Eclipse har premiär och ersätter Extreme som fått flytta till Furuvik. De här var en stor ekonomisk investering som ledde till att parken fick världens då högsta kättingflygare. Toppdekorationen var en hyllning till kungakronan som krönte Ferdinand Bobergs industrihall från Stockholmsutställningen 1897 som var förlagd till Djurgården. I samband med bygget valde man också att bygga en helt ny snabbmatsenhet framför snickeriet till höger om Stora scen som fick en färgsättning som påminde om arkitekturen vid Årsta Torg i Stockholm.

Ett urval av underhållning

Wu-Tang Clans ledare sa att han i hela sitt liv har velat spela i en nöjespark och så händer det här i Stockholm. Man passade även på att fira GZA:s 47-årsdag på scenen med champagne och tårta. Det kom så mycket folk att man stängde grindarna och några besökare ägnade sig åt det korkade beteendet att försöka klättra upp och hitta sittplatser i Vilda Musens stålkonstruktion. Som tur var skadades ingen.

Fakta

Gröna Lund hade 1 534 593 besökare detta år.