Nyckelhändelser

Det här var sista året som Gröna Lund hade hyresgäster som drev egna spel. Hyreskontraktet förnyades inte och Gröna Lund övertog de sista spelen.

Nyheter

Spökhuset byggdes om och hade premiär som House of Nightmares denna säsong. Nu hade det även gjorts en helt ny story kring huset där Dr Morphio bott för länge sedan och gjort fasansfulla experiment. Hela den nya attraktionen var gjord av den amerikanska firman Sally Corporation som gjort sig kända för sina dark rides och animatronics.

Ett urval av underhållning

Lenny Kravitz spelade för andra gången på Stora scen men under den andra låten inträffade det som fick hans uppträdande på Gröna Lund att bli viralt. På scenen hände det som inte fick hända, han spräckte byxorna i grenen så att hans ”glockenspiel” tittade fram och både han och Gröna Lund blev en världsnyhet.

Fakta

Entré för åldrarna 7-64 år var 110 kronor, barn 0-6 och pensionärer hade fri entré. Guldkortet kostade 1499 kronor och Gröna Kortet kostade 240 kr. Åkband kostade 320 kr. Gröna Lund hade 1 489 081 besökare detta år.