I början av året skickades de första bygglovshandlingarna in för den randbebyggelse som ska omge Gröna Lunds nya område på det som idag är tivolits parkering. I samband med detta passade Gröna Lund även på att presentera sina visionsplaner för hur det nya området ska se ut. På platsen har bland annat det tidigare Nöjesfältet legat, men också Stockholmsutställningen år 1897. Därför är visionen att det nya området, som tids nog ska växa, ska förena dåtid med framtid och inspireras av 1800-talets slut, en tid av innovation och optimism. Målet är att skapa ett tivoli som präglas av glädje och framtidstro över generationsgränserna.
Den 12 juni presenterade Statens haverikommission sin rapport om olyckan i Jetline, där man kunde konstatera att den främre bärarmen (som bär upp hjulen på berg- och dalbanan) som Gröna Lund beställt var feltillverkad och har därför kollapsat. Gröna Lund kallar till presskonferens samma dag där vd Jan Eriksson presenterar en rad åtgärder man vidtagit för att något liknande inte ska kunna hända igen. Eriksson meddelar också att man fattat beslut att stänga Jetline för gott, där en nedmontering av attraktioner kommer ske så snart tillfälle ges.
Efter en vädermässigt ostadig vår och försommar fanns ett uppdämt besöksbehov bland Gröna Lunds gäster. Efter starka veckor i så väl juli som augusti och september kunde tivolit stänga grindarna i slutet på september med totalt 1 022 652 besökare, ca 300 000 fler besökare än föregående år och en besökssiffra i nivå med 2022. Även omsättningen ökade jämfört med föregående år och landade på ca 507 miljoner kronor.
Den 27 april kl. 11.00 slog Gröna Lund upp sina portar inför sin 141:a sommar – en sommar där besökarna bjöds på en mängd nyheter. Nu när Gröna Lund var förbi pandemiåren justerades biljettsystemet, och möjligheten att endast lösa en entré (istället för biljetten Ticket-to-Ride där både entré och åkband inkluderas) togs tillbaka för de gäster som exempelvis vill 5-kampa, äta på restaurangerna eller vara sällskap till åkare. Dessutom återvände säsongskortet Gröna Kortet, som gav fri entré till alla sommarens dagar inklusive alla konsert- och danskvällar.
Ytterligare en nyhet som togs tillbaka var fri entré för alla som fyllt 65 år samt fri entré och fria åk för alla barn 0-3 år.
Och på tal om de yngre barnen fick Gröna Lund besök av barnens favorit Pelle Svanslös, som tillsammans med Maja Gräddnos och Måns bjöd på en helt ny barnföreställning med sång och dans hela sommaren på Lilla Scen. Efter föreställningen kunde barnen även träffa Pelle, Maja och Måns under en meet & greet, spela det nya Pelle-spelet ”Katten, musen, tiotusen” eller njuta av Pelle och Majas pannkakskalas på Classic Café.
I september utsågs attraktionen Ikaros till ”Europe’s Best Thrill Ride” av den internationellt erkända Park International Magazine under European Star Awards.
Halloweenfirandet utökades till hela 18 dagar och bjöd på två nya skräckhus, Zombiesta och I En Mördares Huvud samt en ny barnföreställning med Pelle Svanslös ”Pelle & Maja i Amerikatt”. Satsningarna gav utdelning och Halloween slog besöksrekord med totalt hela 146 715 besökare.
Under hösten avslöjades två nyheter för kommande år (2025), nämligen den nya unika och hisnande åkattraktionen Pumpen och att Gnuttarna (de älskade svenska serietidningsfigurerna från 80-talet), får nytt liv och flyttar in på Gröna Lund, något som blir Gröna Lunds största satsning på nya karaktärer någonsin.
Grönan Live bjöd på 61 konserter från Stora och Lilla Scen som totalt drog 250 000 besökare, där de mest besökta konserterna var Nelly Furtado, Deep Purple, The Offspring, Sam Smith, Alphaville och Thomas Stenström.