House of Nightmares

I byggnaden har en rad olika verksamheter funnits sedan 1928. Första attraktionen som Gröna Lund hade i huset, 1928, kallades för Flygande Mattan. Så småningom kom lokalen att inhysa en teaterlokal och senare Cinema 2000, men 1991 byggdes hela huset om och förvandlades till Spökhuset. Då attraktionen till slut ansågs ganska otidsenlig togs beslutet att förnya skräckupplevelserna och bygga om hela huset till House of Nightmares som öppnade 2015.

Det parken behöll från det tidigare spökhuset var idén om att det skulle finnas levande spöken. Men när Gröna Lund tog in den amerikanska firman Sally Corporation,  specialiserade på Dark rides och skräckhus, blev resultatet ett modernt spökhus försett med det senaste inom animatronics och effekter som inte setts förut i Sverige. Dessutom lanserades en historia kring huset om amerikanen Dr Morphios forskning på mardrömmar. I experimenten försökte han extrahera folks mardrömmar för att göra dem levande, men det visade sig vara djupt oetiskt. Något som gjorde att han blev tvungen att fly sitt land och hamnade i Stockholm där hans experiment fortsatte i det tysta.

I pressreleasen inför premiären konstaterades det att detta inte var en skräckupplevelse för alla. Numera har Gröna Lund tonat ned den rekommenderade åldern fast under parkens Halloween firande på hösten trimmas huset upp till House of Even Worse Nightmares med en åldersrekommendation på 13 år.

Fakta om House of Nightmares

Första åkturen2015
Antal personer per timme300
TillverkareSALLY Corporation/GLT
Plats i parkenMellan Stora Scen och Kaskad