Arne Berg

1883

juli 1977

Den norska stuntmannen var tillbaka för att genomföra sitt dödshopp den 16-24 juli, helt återställd från olyckan året innan då han bröt 19 ben i kroppen.

Scen Stora Scen

juni 1978

Stuntshow vid och på Stora scen 16-22 juni med yxa, stenblock och spikmatta. I Finalen gjorde Arne Berg sitt dödshopp från 30 meters höjd uppe från utkikstornet, nuvarande Fritt Fall.

Han hissades upp på taket på gondolen i utkikstornet, klädd helt i vitt med ett tänt ljus i handen till tonerna av ödessymfonin av Beethoven. Sedan hoppade han ner i en stor hög med kartonger täckt av presenning vars enda utsmyckning var en liten norsk flagga. Han stödde sig på en käpp då han vid ett tillfälle fallit lite illa och kommit med ett ben utanför högen av kartong. Vid det tillfället ropade konferencién från scen: ”Arne, Arne! Lever du?”. Han slog sig illa men överlevde gjorde han.

juni 1979

Det var en internationell stunt show men det stora dragplåstret var den norska stuntmannen Arne Berg som gjorde sitt dödshopp från utkikstornet bredvid scen den 20-29 juni. Men redan på premiären misslyckades hoppet och han blev en än gång skadad.

Scen Stora Scen

juni 1980

Mellan den 19-29 juni kunde publiken se den norska stuntmannen Arne Berg kasta sig ut från 25 meters höjd från Gröna Lundstornet ner i en hög med kartonger klockan 12 och 17 varje dag.

Scen Stora Scen

1981

Den norske stuntmannen med medlemmarna i The International Stunt show underhöll på Stora scen. Med på scen var också Leo Eide som växlade mellan att uppträda inne på Tyrol, vara clown på Gamla scen och slå sönder stora stenar med en slägga på Arne Bergs bröstkorg. Finalen varje dag var Arne Bergs dödshopp från tornet ner i en hög med kartonger täckta av en presenning den 19-28 juni.

2024