Van Morrison

1883

21 augusti 1979

Van Morrison hade ett grundmurat rykte om sig att var surmulen. Så ingen var förvånad när han förbjudit fotografer nära scen och ingen, vare sig publik eller press fick ta bilder med blixt. Man hade dessutom spänt upp ett stort tygstycke så att ingen kunde fotografera hans begynnande flint när han skulle upp på scen.

Det berättas att han gick in i logen en halvtimme innan han skulle upp på scen med en flaska whiskey. Med jämna mellanrum knackade en medhjälpare på dörren till logen och talade om hur många minuter det var kvar tills han skulle börja spela. När han sedan slutligen öppnade dörren för att gå ut på scen fanns kanske en femtedel av flaskans innehåll kvar. När han sedan kom tillbaka bakom scen efter sitt uppträdande väste han: ”Water , Water!” öppnade logen, greppade flaskan och tömde den i ett enda drag innan han gick ut på scen för extranummer. Gaget var 87 000 kronor.

Scen Stora Scen
Publik9 000

8 juni 1992

Det var många som tyckte om vad de fick höra när Van Morrison för andra gången stod på Stora scen. Efter sitt sista extranummer ”Moondance” var det han själv som tackade publiken efter att ha låtit sin gitarrist tacka efter alla föregående låtar. Entrén var 95 kronor.

Publik12 000

2024